Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

BEST DRESSED ON SET

The Great Gatsby må vara en av de bästa filmerna jag någonsin sätt, det som dock  imponerar mest  är den helt utomstående kostymsättningen. Kanske är det inte så svårt att förstå, då Catharine Martin(costume designer) valde att använda sig utav en av de mest anrika leverantörerna när det kommer till kostymer, Brooks Brothers. Hon lät […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2014-11-24 17:11  |  Lästid: 2 minuter

GATSBY4 THE GREAT GATSBY THE GREAT GATSBY

The Great Gatsby må vara en av de bästa filmerna jag någonsin sätt, det som dock  imponerar mest  är den helt utomstående kostymsättningen. Kanske är det inte så svårt att förstå, då Catharine Martin(costume designer) valde att använda sig utav en av de mest anrika leverantörerna när det kommer till kostymer, Brooks Brothers. Hon lät det sys upp hela 1200 olika uppsättningar och då var detta bara för de manliga rollerna. Att varje individ skulle vara unik klädmässigt var det som la grunden för valen av kläder. De olika färgvalen, detaljerna såsom de breda slagen och fantastiska skjortkragarna är verkligen inspirerande. Aldrig någonsin har man varit så taggad på att få måttsy en tredelad kostym, bära hatt och sippa på en dry martini. Något man däremot inte kommer ifrån är att Leonardo Di Caprio förmodligen gjort sig lika snygg i en sliten t-shirt och håliga jeans som i en måttsydd smoking, men självklart föredrar man  ju smokingen varje dag i veckan.

Dela på Facebook
Tweeta