Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

STOCKHOLM FASHION WEEK – OSCAR JACOBSON

Oscar Jacobson visade igår upp sin kommande kollektion för AW15 som är inspirerad av den ikoniska målningen Den Döende Dandyn från 1918. Kollektionen speglas framförallt genom den karakteristiska färgbehandlingen där mycket av kulörerna syns i plaggen. Siluetten inspireras som tidigare år, åt det smalare italienska modet. Ofodrade kavajer i både enkel och dubbelknäppt med bredare slag och […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2015-01-27 16:19  |  Lästid: 2 minuter
Oscar Jacobson OJ MAN 2 Oscar Jacobson OJ MAN 3 Oscar Jacobson OJ MAN 7 Oscar Jacobson OJ MAN 1 Oscar Jacobson Soft Tailoring 5 HEJDU1

Oscar Jacobson visade igår upp sin kommande kollektion för AW15 som är inspirerad av den ikoniska målningen Den Döende Dandyn från 1918. Kollektionen speglas framförallt genom den karakteristiska färgbehandlingen där mycket av kulörerna syns i plaggen. Siluetten inspireras som tidigare år, åt det smalare italienska modet. Ofodrade kavajer i både enkel och dubbelknäppt med bredare slag och tyger från de välkända italienska skrädderierna såsom Loro Piana.

Utöver det, inför hösten 2015 lanserar Oscar Jacobson även en helt ny linje, Soft Tailored, med ett mer sportigt och ledigt intryck. Designern bakom detta heter Fredrik Blank och målsättningen med detta släpp är att rikta sig mot en yngre dressad man. Linjen innehåller både tekniska och funktionella plagg men även vardagliga sportigare basplagg, dessa med en mer uppdaterad och boxigare passform.

Ovan ser ni några av mina favoriter från visningen, första tre looksen från ”Den Döende Dandyn” kollektionen och de två sista från ”Soft Tailored” linjen.


Dela på Facebook
Tweeta