Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

STILIKON: DIEGO DELLA VALLE

Diego Della Valle är mannen som tog över sin farfars lilla skotillverkning och omvandlade det till ett globalt skoföretaget som idag känns igen som varumärket Tods. Han driver företaget tillsammans med sin bror Andrea och lyckades popularisera Tods genom att använda sig av kända personer för att marknadsföra sina skor. Bland annat genom den forna […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2015-03-16 18:57  |  Lästid: < 1 minuter
image

Diego Della Valle är mannen som tog över sin farfars lilla skotillverkning och omvandlade det till ett globalt skoföretaget som idag känns igen som varumärket Tods. Han driver företaget tillsammans med sin bror Andrea och lyckades popularisera Tods genom att använda sig av kända personer för att marknadsföra sina skor. Bland annat genom den forna Fiatchefen och stilikonen Gianni Agnelli. Diegos stil kan kategoriseras som typisk ”sprezzatura” d.v.s. nonchalant elegans, med små tvister i det klassiska modet. Ett exempel är hur skjortkragen viks upp, scarfens knyts runt och den dubbelknäppta kavajen med breda slag hålls öppen.

Läs mer om stilikoner: Giovanni Agnelli och Cary Grant

Dela på Facebook
Tweeta

STILIKON: DIEGO DELLA VALLE

Diego Della Valle är mannen som tog över sin farfars lilla skotillverkning och omvandlade det till ett globalt skoföretaget som idag känns igen som varumärket Tods. Han driver företaget tillsammans med sin bror Andrea och lyckades popularisera Tods genom att använda sig av kända personer för att marknadsföra sina skor. Bland annat genom den forna […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2015-03-16 18:57  |  Lästid: < 1 minuter
image

Diego Della Valle är mannen som tog över sin farfars lilla skotillverkning och omvandlade det till ett globalt skoföretaget som idag känns igen som varumärket Tods. Han driver företaget tillsammans med sin bror Andrea och lyckades popularisera Tods genom att använda sig av kända personer för att marknadsföra sina skor. Bland annat genom den forna Fiatchefen och stilikonen Gianni Agnelli. Diegos stil kan kategoriseras som typisk ”sprezzatura” d.v.s. nonchalant elegans, med små tvister i det klassiska modet. Ett exempel är hur skjortkragen viks upp, scarfens knyts runt och den dubbelknäppta kavajen med breda slag hålls öppen.

Läs mer om stilikoner: Giovanni Agnelli och Cary Grant

Dela på Facebook
Tweeta