Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

STILGUIDE – SKOVÅRD LÄDERSKOR

Har tidigare pratat om vikten att ta hand om sina skor, extra viktigt är det när det kommer till läderskor. Se alltid till att fetta in dina skor med skokräm minst ett par gånger per säsong för att lädret ska behålla sin form och inte bli torrt då resultatet kan bli att lädret spricker. Jag […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2015-06-15 15:04  |  Lästid: < 1 minuter
shoecare

Har tidigare pratat om vikten att ta hand om sina skor, extra viktigt är det när det kommer till läderskor. Se alltid till att fetta in dina skor med skokräm minst ett par gånger per säsong för att lädret ska behålla sin form och inte bli torrt då resultatet kan bli att lädret spricker. Jag använder mig av brun skokräm i två olika nyanser, en mörkare och en ljusare samt en svart. Börja alltid med att borsta bort smuts från skon innan du använder skokräm. Smörj in hela skon med kräm, använd en bomullstrasa eller något gammal trasa/tygbit för att få in krämen ordentligt i lädret. För att få upp en fin glans använd en skoborste som helst består av hästhår för bästa resultat. Vill du få upp en ytterligare glans längst fram på tån, en så kallad spitshine, använd en nylonstrumpa vilket är väldigt effektivt för att få upp en snabb och fin glans. Återigen använd alltid skoblock i cederträ för att få ur fukt samt bibehålla skons form och låt dem vila, d.v.s. använd dem inte två dagar i rad utan vänta minst 24 timmar innan nästa användning, på så sätt ökar du skons livslängd marktant.

Dela på Facebook
Tweeta