Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

STILGUIDE – KAVAJENS ÄRMLÄNGD

  Kavajens ärmlängd är något det råder många och mycket olika åsikter om. Dagens stilbildning har gjort att en kortare ärm är mer accepterat än tidigare vilket jag inte alls har några problem med. I alla lägen förespråkare jag en kortare ärm än en allt för lång, men givetvis med betoning på kortare, det får inte […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2016-03-23 12:15  |  Lästid: < 1 minuter

 

Kavajens ärmlängd är något det råder många och mycket olika åsikter om. Dagens stilbildning har gjort att en kortare ärm är mer accepterat än tidigare vilket jag inte alls har några problem med. I alla lägen förespråkare jag en kortare ärm än en allt för lång, men givetvis med betoning på kortare, det får inte se urväxt ut eller att mer än 4 centimeter av skjortan syns. Jag tycker att allt mellan 1,5 upp till 2,5 är det absolut snyggaste men skriker inte högt om jag ser något mer än så. Se till att gå till din lokala skräddare och sy upp om ärmen är för lång, det behöver inte kosta många hundralappar. En för lång ärm gör att hela din kavaj ser för stor ut.

Dela på Facebook
Tweeta