Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

NEW BEST FRIENDS

Sedan jag först förstod innebörden av ett par rannsydda skor i bästa kvalité har jag alltid drömt om att få äga ett par cordovan. Namnet och innebörden av cordovan beskriver skons skinn som är hästskinn istället för kalvskinn. En sko i cordovan är det absolut mest stryktåliga, lättskötta och i mitt tycke snyggaste alternativet när […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2016-06-10 11:50  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan jag först förstod innebörden av ett par rannsydda skor i bästa kvalité har jag alltid drömt om att få äga ett par cordovan. Namnet och innebörden av cordovan beskriver skons skinn som är hästskinn istället för kalvskinn. En sko i cordovan är det absolut mest stryktåliga, lättskötta och i mitt tycke snyggaste alternativet när man ska ha en elegant sko för många tillfällen. Det typiska utseendet i en cordovan är ibland brunt, men absolut mest vanligt är den karaktäristiska färgen burgundy ofta med en otroligt fin glans. Jag valde att köpa ett par Crockett & Jones i just en mer brun ton med något rundare tå, dubbel lädersula och i ett smakfullt broguemönster som passar lika bra till  jeans som en hel kostym.

Vad tycker ni? 

Dela på Facebook
Tweeta