Philip

Philip

Philip

En till King Sites webbplats

En personlig passformsanalys

Diskuterar storlekar efter en mycket spännande måttning. Jag hamnade någonstans mittemellan kroppstypen längst upp till vänster och längst ner i mitten. Brothers erbjuder ett mycket genomarbetat, snyggt och prisvärt made-to-measure alternativ. Måttagning och beställningar kan endast göras i butiken på Drottninggatan och i Nordstan i Göteborg.    Detta blogginlägg är ett annonssamarbete med Brothers. När […]

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-05-11 08:46  |  Lästid: 3 minuter


Diskuterar storlekar efter en mycket spännande måttning.

Jag hamnade någonstans mittemellan kroppstypen längst upp till vänster och längst ner i mitten.Brothers erbjuder ett mycket genomarbetat, snyggt och prisvärt made-to-measure alternativ. Måttagning och beställningar kan endast göras i butiken på Drottninggatan och i Nordstan i Göteborg. 

 

Detta blogginlägg är ett annonssamarbete med Brothers. När det kommer till kostymer och kavajer är passformen den absolut viktigaste komponenten att ha med i sina beräkningar. En dyr kostym med taskig passform är aldrig bättre än ett billigare alternativ med god passform. Nyligen har Brothers låtit göra otroligt spännande Sifo undersökning som visar att svenska män saknar grundläggande kunskap när det kommer till passform och vilken egentlig storlek man bör ha för bästa tänkbara siluett. Undersökningen visar att var femte svensk inte vet hur en kostym ska sitta och var fjärde man inte har en aning om vilken storlek de har i sin kavaj eller byxa. Av erfarenhet kan få män köpa sin kostym direkt från galge och förståelsen om att en kostym nästintill aldrig sitter perfekt från början är inte självklart för alla.

I samband med detta vill Brothers sprida kunskap och kommer därför under fem veckor stationera sig på 14 olika platser runt om i Sverige för att så många som möjligt skall kunna ta del av budskapet.


Igår var jag på plats i Kista Galleria för att göra en passformsanalys för att få närmare förståelse om mina olika kostymmått. Det som slog mig mest var hur olika mått och storlek jag hade i över- och underdel, ett problem jag faktiskt haft under lång tid och inte riktigt resonerat över varför. Det skiljer två storlekar på vissa av mina mått då jag har 50 i kavajaxel medan midja är storlek 48. I byxa är jag (just nu) mitt emellan storlek 48 och 50 i midja medan lårvidd kräver storlek 52 för att byxan inte ska strama åt eller sitta tight för att förlora sitt fall och pressveck.

Trots att jag förhållandevis har ganska bra koll på kostymer, kavajer och dess storlekar var mitt besök hos Brothers mycket lärorikt och med facit i hand kan man säga att kostymen mycket sällan kan köpas direkt från galge. Jag rekommendera att göra en passformsanalys för att få reda på era mått för att sedan, med rätt hjälp och expertis, hitta en kostym som sitter precis som den ska.

Detta blogginlägg är ett annonssamarbete med Brothers.

 


Dela på Facebook
Tweeta